Direct een afspraak maken?

Home   /   Diensten   /   Beregening

Beregening

Waarom een beregenings installatie?

Een beregeningsinstallatie is de afgelopen decennia steeds meer veranderd in een vast onderdeel van bijvoorbeeld tuinen, parken, golfbanen, sportvelden, paardenrijbakken, afvalsoorteerbedrijven, tuincenta en kwekerijen. Dat heeft diverse gegronde redenen. Daarnaast zien we de afgelopen jaren  ook aanzienlijke veranderingen op het gebied van klimaat: steeds meer lange periodes van droogtes en/of hete periodes. Dit geeft ook steeds meer noodzaak aan beregeningsinstallaties.Deze kan de onzekerheid van het niet hebben van een beregeningsinstallatie wegnemen.

 

De voordelen van een beregeningsinstallatie:

• Voorkomt verspilling van tijd en geld.  Geen eindeloos werk en gedenk meer aan het beregenen. Daarnaast loon het in veel situaties zeker om een eigen waterbron en bijbehorende pompinstallatie te realiseren. Leidingwater is en wordt letterlijk en figuurlijk steeds kostbaarder.

• Voorkomt frustratie en slechte resultaten van handmatig of niet beregenen

• Voorkomt uitval van beplanting en onkruidgroei  in bijvoorbeeld uw nieuw aan te leggen tuin of bestaande bedrijfstuin. Volle, gezonde beplanting laat weinig ruimte over voor onkruidgroei.

• Een Florerende beplanting door de consistentie en automaterising van een beregeningsinstallatie. Een regensensor kan bijvoorbeeld in samenwerking met een beregeningscomputer functioneren zodat er bij voldoende neerslag niet beregend wordt.

• Zekerheid bij de extremere weersomstandigheden die regelmatig beginnen voor te komen.

• Verbetert de arbeidsomstandigheden voor bedrijven door bijvoorbeeld een stofbestrijdingsinstallatie.


Contact opnemen

Verschillende soorten beregening

Service blok

Sproeisystemen

 

Sproeisystemen worden veel gebruikt voor het beregenen van bijvoorbeeld uw gazon. Maar sproeisystemen worden ook veel toegepast bij sportvelden, paardenbakken maar ook als stofbestrijding. 

Service blok

Druppelsystemen

 

Zoals het woord al zegt zorgt dit beregeningssysteem ervoor dat het water al druppelend op de juiste plek wordt gebracht. Dit is de meest efficiënte en duurzame vorm van beregening. Druppelslangen van polyethyleen en losse druppelaars worden dan ook zeer veel verwerkt. Een beregeninginstallatie is eenmalige investering die je doet om vervolgens jarenlang te profiteren.